Buikdansen

De oriëntaalse dans is afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het Arabische woord voor buikdans is ‘Raqs Sharki’. Van oorsprong is het een vruchtbaarheidsritueel dat door de eeuwen heen bewaard is gebleven om haar betoverende uitstraling. Hoofdzakelijk werd en wordt het door vrouwen en voor vrouwen gedanst. De nadruk van de bewegingen ligt op de heupen - het centrum van de dans en energie - maar het gehele lichaam wordt gebruikt.

Veel vrouwen zijn onzeker over hun lichaam. Dik, dun, licht, zwaar, oud, jong... buikdans is niet aan leeftijd of gewicht gebonden en laat je thuis voelen in je eigen lichaam. De lessen starten met een warming-up op rustige muziek. Daarna leer en oefen je specifieke bewegingen zoals bijvoorbeeld de heupisolaties, armbewegingen, passen enzovoorts. In het tweede gedeelte van de les gaan we deze technieken toepassen in een korte choreografie.

Ontdek je vrouwelijkheid en voel je zelfverzekerd met deze sensuele, ingetogen dansstijl en kom nu een gratis proefles doen!

De lessen buikdansen en poleflow worden gegeven door Joyce Zorge (24). Joyce begon op 3 jarige leeftijd met balletlessen en is op het Koninklijk Conservatorium, Codarts en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten getraind in klassiek ballet en moderne dans. Daarnaast heeft zij altijd een interesse gehad voor werelddans en volgde naast haar opleiding diverse danscursussen zoals buikdans, flamenco, salsa, jazz, hip hop en meer.

In de professionele danswereld verloor Joyce het plezier in dansen en besloot door een chronische enkelblessure haar opleiding tot uitvoerend danseres te stoppen. Gelukkig vond zij haar plezier terug in buikdans en paaldans. Sinds haar 18de heeft Joyce tal van optredens gegeven als buikdanseres op feesten en in restaurants en heeft de 1ste plek gewonnen in de categorie gevorderden van de JDM Poledance Wedstrijd 2014.

Van 20.00-21.00 uur

Aanmelden verplicht
COPYRIGHT © 2019 Jazz Dansstudio Marleen | DESIGN, DEVELOPMENT AND HOSTING: NETANDMORE.NL ROTTERDAM.