Home » Blog » Stefanie

Waarom #dansjuf en #dansmama eigenlijk hetzelfde zijn…

Stefanie van waardebrug

Waarom #dansjuf en #dansmama eigenlijk hetzelfde zijn… Daar zat ze dan, midden op het grote podium in een schattig oranje jurkje. Huilend en niet van plan ook maar een stap te dansen. Evi heet ze en ze was nog geen 4 jaar oud en wat achteraf bleek: met flinke koorts aan het optreden begonnen. Ik stond aan de zijkant, mijn allereerste voorstelling als juf van de kidsdance groep.

Waarom #dansjuf en #dansmama eigenlijk hetzelfde zijn…

Een grote groep van ongeveer 20 kindjes die samen ‘Diep in de zee’ zouden dansen. Behalve Evi. Evi bleef op haar knietjes midden op het podium zitten. Zachtjes snikkend. En mijn hart brak. Met tranen in mijn ogen moest ik wachten, de rest van het groepje piepjonge dansertjes niet uit hun concentratie halen en kon ik pas bij de laatste toon van de muziek het podium oprennen naar Evi toe. Wat heb ik met haar gekroeld na afloop, arm ding. Ik was bang dat ze nooit meer het podium op zou durven.
Een paar jaar later. Inmiddels doet mijn eigen dochter Ashley mee in mijn kidsdance les. Zo klein als ze is, is ze vastberaden mee te doen aan de JDM danswedstrijd. Samen maken we een leuk dansje op het liedje ‘Superkeet!’ en vol vertrouwen stapt mijn kleine kanjer met cape en masker het podium op. Mijn eigen ballerina rockt het podium en huppelt heen en weer, genietend van aandacht en applaus. (Geen idee van wie ze dat toch heeft geërfd! 😉)
En dan komt Evi. Ze zit nog steeds in een van mijn lessen, maar nu in de streetdance groep voor grotere kinderen. Voor haar ben ik net zo zenuwachtig als voor mijn eigen dochter, want het beeld van het kleine huilende meisje schiet op zo’n moment weer door je hoofd. Zodra de muziek start, sla ik stijl achterover. Opnieuw sta ik met tranen in mijn ogen. Dit keer van trots, wat een power straalt dit meisje uit. Stralend van top tot teen en met ontzettend veel pit danst ze de sterren van de hemel. Ik wist dat ze goed kon dansen, maar zo vol zelfvertrouwen had ik haar nog niet eerder zien stralen. En ik maar bang zijn dat ze het podium niet meer op zou durven!
Ik hoef hier bijna niet te zeggen dat Evi er met een grote beker vandoor ging. Dik terecht de JDM danswedstrijd gewonnen in haar leeftijdscategorie. Hoe trots ben je dan als #dansjuf?! En mijn eigen dochter? Ook gewonnen! 😊 en ook dat zeg ik natuurlijk met een dikke glimlach. Als mama en helemaal als #dansmama ben je daar toch wel het meest trots op.

Stefanie van Waardenburg

Meer interessante berichten:
Ik wilde dansjuf worden
Gezonder worden?
DESIGN, DEVELOPMENT AND HOSTING: NETANDMORE.NL ROTTERDAM.
HOME
TEACHERS
AANBOD
VIDEO
LESROOSTER
EVENTS
TARIEVEN
BLOG