Home » Blog » marleen

Ik wilde dansjuf worden

Marleen van der Ende

9 jaar was ik toen ik voor de eerste keer in aanraking kwam met dans. Ik was betoverd, wouw wat was dat gaaf. Het was op mijn lagere school destijds in de aula waar er een demonstratie gegeven werd door Balletschool Joke van Gelder uit Hoogvliet. Wat danste ze mooi deze dansjuf… ik was in de wolken, vanaf dat moment wist ik het. Ik wilde "balletjuf" worden.

Naar de balletmavo

Ik kwam thuis en vertelde mijn ouders over mijn ervaring op school. Ik had een folder bij me van de balletschool, daar wilde ik heen. Balletlessen krijgen van Joke van Gelder. Ik wilde op ballet bij balletschool Joke van Gelder in Hoogvliet
En ja hoor daar ging ik dan op ballet in de kelder van de Mariakerk in Hoogvliet want daar werden de lessen gegeven.
Al heel snel danste ik meerdere lessen bij Joke en was ik niet meer weg te slaan in de balletschool.

Om echt een dansjuf te worden zou ik naar de balletmavo moeten. Zo gezegd zo gedaan, ik had me ingeschreven voor de balletmavo, de mavo voor ballet en muziek in Rotterdam aan de Voorschoterlaan. Nu bekend als Codarts, hogeschool voor de kunsten aan het Kruisplein in Rotterdam.

Om aangenomen te worden moest je auditie doen. Ik deed samen met 300 andere kinderen auditie. Wat was dat spannend zeg. 11 jaar met knikkende knieën naar de audities....
Klassiek Ballet, moderne dans, improvisatie, fysieke test, medische test, nee makkelijk was het niet, maar ik had alle rondes doorstaan, nu wachten op de envelop in de brievenbus waarin zou staan of ik aangenomen zou zijn op de MAVO voor ballet en muziek.

En daar kwam die “de brief” ………………………. zou ik dan aangenomen zijn?
Lees in mijn volgende blog verder...

Marleen

Meer interessante berichten:
Gezonder worden?
Waarom #dansjuf en #dansmama eigenlijk hetzelfde zijn…
DESIGN, DEVELOPMENT AND HOSTING: NETANDMORE.NL ROTTERDAM.
HOME
TEACHERS
AANBOD
VIDEO
LESROOSTER
EVENTS
TARIEVEN
BLOG